site stats

Contact | 085 - 1050591

Begeleide Baltische Staten

3 t/m 12 juli 2024

 

Witte-gevel-in-Letland
 

Begeleide reis naar de Baltische Staten

Prachtig en nog onbekend als vakantielanden, de Baltische Staten Letland, Estland en Litouwen. Deze landen zijn prachtig en meer dan een bezoek waard, de steden staan bol van historie, hebben prachtige gebouwen en muziekvoorstellingen horen bij de cultuur van deze Baltische landen. De Baltische Staten zijn echt een verbogen Parel in Europa.

Waar logeren we?

We logeren tijdens deze vakantie in drie verschillende hotels.

 
 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Reisprogramma?

Dag 1. Aankomst in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen
We vliegen rechtstreeks naar Vilnius met Air Baltic (vertrek 10:20, aankomst 13:40). We veranderen van tijdzone: in de Baltische Landen is het één uur later dan in Nederland. Bij aankomst in Vilnius staat ons busje klaar om ons naar het hotel Domus Maria te brengen, midden in de Oude Stad. Wij logeren hier drie nachten. Na het installeren in het hotel en wat rust, maken we een stadswandeling waarbij de reisleider je onder andere adviseert over de plaatsen waar je de komende dagen lekker en gezellig kunt lunchen en dineren. Vilnius is een gastvrije stad met een warme, ontspannende sfeer die mediterraans aanvoelt. In de avond gaan we samen genieten van een heerlijk welkomstdiner.

Dag 2. Vilnius, stad van kerken en kathedralen - juwelen van de Oost-Europese barok.
De dag begint om 9:00 met een wandeling in de Oude Stad onder leiding van een lokale gids. De hoofdstad van Litouwen is een combinatie van de rijke historie van het ooit machtige Litouws-Poolse rijk, juwelen van Oost-Europese barokke kerken en de gemoedelijke sfeer die je laat denken aan een Zuid-Europese stad. We lopen o.a. door de voormalige Joodse Wijk met een tragische geschiedenis. Aansluitend aan de wandeling kunnen we een bezoek brengen aan een ambergalerie, om te ontdekken waarom amber of barnsteen “Litouws goud” wordt genoemd. De middag bedenken we zelf wat we willen doen.

Dag 3. Trakai: van de hoofdstad naar het authentieke dorp te midden van de meren
Om 9:00 verlaten we de stad voor een halve dag Trakai dat op een afstand van 28 km van Vilnius ligt. Ons eigen busje brengt ons naar Trakai in ca. 40 minuten. Wat in de middeleeuwen de hoofdstad van Litouwen was, is nu een sfeervol dorpje geworden omringd door meren en bossen van het Trakai Nationaal Historisch Park. Daar vind je ook een waterburcht, waarin nu een historisch museum gevestigd is. Tijdens onze dagtocht is er een mogelijkheid om de waterburcht te bezoeken. Verder maken we kennis met een bijzonder deel van de Litouwse volkerenkunde. In Trakai wonen de Karaimen – een volk met een oorsprong in de Krim aan de Zwarte Zee, met een heel andere taal en cultuur dan de Litouwers. In Trakai kunnen we ook lunchen met traditionele Karaimse broodjes. In de namiddag zijn we weer terug in Vilnius. 

Dag 4. Vertrek naar Riga, de hoofdstad van Letland
We verlaten Vilnius om 9:00 en vertrekken met ons busje richting Letland. Voordat we afscheid nemen van Litouwen maken we een korte stop bij de Kruisberg, dit is een Litouws bedevaartsoord met vele tienduizenden kruizen. Op weg naar de Letse hoofdstad Riga bezoeken we het Rundale Paleis dat door de beroemde Rastrelli is gebouwd, ook de architect van de Hermitage in Sint-Petersburg. Zo treffen wij in Letland de sporen van de Russische tsaren en hun avonturen. In de namiddag komen we aan in Riga, waar we ons in het Art Nouveau hotel Valdemars installeren. Het hotel ligt in de Jugendstilwijk op ca. tien minuten loopafstand vanuit de Oude Stad. We logeren hier drie nachten. 

Dag 5. Riga, Hanzeverleden en Europese hoofdstad van Jugendstil
Vanochtend maken we uitgebreid kennis met het oude stadshart van Riga dat als geheel in UNESCO’s Wereld Erfgoedlijst is opgenomen. Om 9:00 begint de wandeling in de Oude Stad onder leiding van een lokale gids. Het stadshart ademt het rijke verleden van een machtige Hanzestad met smalle straatjes, slanke kerktorens en ruime pleinen en tegelijkertijd is de oude stad het kloppende hart van een moderne grote stad. Aansluitend aan de wandeling door de Oude Stad maken we kennis met de klanken van één van de grootste orgels in Europa. Om 12:00 begint het Concerto Piccolo in het Dom Kathedraal (20 min.) Na de lunch gaan we een totaal ander Riga ontdekken: de stad begin 20e eeuw, toen Riga het “Parijs van het Noorden” werd genoemd. De pracht en praal van vele Jugendstilgebouwen, en de grandeur van imposante stadsparken langs kanalen, maakt Riga één van de meest charmante steden van Europa. Aan het eind van de wandeling brengen we een bezoek aan het Jugendstil Museum, een appartement van één van de grootste Jugendstil-architecten van Riga. Je voelt dat je naar het begin van de 20e eeuw gevoerd wordt. Net als toen is alles daar in stijl – van bestek op de eettafel tot een hoed op het hoofd van je museum-gids. In de salon mag je piano spelen, en in de keuken koekjes proeven... De rest van de dag is vrij. 

Dag 6. Jurmala: “Jugendstil in hout” aan de zee
Om 9:00 vertrekken we met de trein naar Jurmala - het vakantieoord van Letland gelegen aan de Oostzee. Voordat we in de trein stappen, maken we een korte wandeling over de bijzondere Centrale Markt pal achter het station. De imposante markthallen behoren tot het Letse Nationale industriële erfgoed. Het proeven van Letse specialiteiten kunnen we uiteraard niet missen, daarna vertrekken we naar Jurmala. Jurmala ligt langs de kust met brede zandstranden, hoge dennenbomen en prachtige villa’s. Veel van die villa’s zijn van hout en dateren uit dezelfde periode als de Jugendstilgebouwen in de stad. Door hun rijkdom in decoratieve elementen worden ze “Jugendstil in hout” genoemd. We maken een wandeling langs de boulevard en prachtige voorbeelden van “Jugendstil in hout”. Uiteraard komen we ook aan het eindeloze witte Oostzee-strand.

Dag 7. Vertrek naar Talinn, de hoofdstad van Estland
We vertrekken om 9:00 in noordelijke richting, op weg naar Estland. Onderweg bezoeken we één van de mooiste regio’s van de Baltische Landen. Dat is het Gauja Nationaal Park, dat wel eens 'Lets Zwitserland' wordt genoemd. Tijdens de wandeling zien we het Turaida Kasteel en horen we een bekend Lets volksverhaal over de Turaidse Rose. Verder onderweg maken we een mooie wandeling door het veen- en moerasreservaat Haademeeste in Estland. In de loop der middag arriveren wij in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Daar installeren wij ons in het hotel Shnelli, net buiten de oude stadsmuren. Wij verblijven hier drie nachten. Na het installeren in het hotel maken wij een wandeling door de stad.

Dag 8. Talinn, middeleeuws labyrint aan de Oostzee
De dag begint om 9:00 met een wandeling door het schitterende Oude Tallinn met de lokale gids. De Oude Stad is een middeleeuws labyrint van kromme straatjes en levendige pleinen. Het oude stadshart is net als Vilnius en Riga opgenomen in UNESCO’s Wereld Erfgoedlijst. We genieten van de prachtige uitzichten over de stad en de zee van diverse uitkijkpunten op de oude stadsmuur. In de middag bent u vrij om de stad verder te verkennen. Een aanrader is KUMU, het meest indrukwekkende museum van de Estse kunst in het land. Het museum is gelegen in het Kadriorg Park – een creatie van Peter de Grote, waarin ook het museum van Schone Kunsten zich bevindt.

Dag 9. Lahemaa Nationaal Park, het land van de baaien
Om 9:00 verlaten we even de stad om het Lahemaa Nationaal Park te ontdekken, gelegen aan de Finse Golf. Wij maken een mooie wandeling langs de rotskust, bezoeken een vissersdorpje en nemen een kijkje op het Palmse landgoed van Baltisch-Duitse familie Von Palen met een rustgevend landschapspark daaromheen. In de middag komen wij terug in Tallinn en hebben we nog één slotavond in de Baltische Landen. Bij deze gelegenheid past een mooi afscheidsdiner.

Dag 10. Terug naar Amsterdam
Vroeg in de ochtend staat ons busje klaar om ons naar de luchthaven te brengen. We vliegen via Riga naar Amsterdam met Air Baltic (vertrek 15:20, aankomst 18:20).

Kerktoren-in-Riga
 
 
Plein-in-Riga
 
Straat-in-Letland
 
Water-met-stenen-Estland

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Zicht-op-stad-Estland
 
 
Natuur-in-Estland

Prijzen

Reisprijs: € 3550,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 275,-
 
Beschikbaarheid: 10 vakantieplekken.
 
Minimale deelname: 6 reizigers.
 
Samenstelling groep:
Heer van 49
Dame van 74
 
Inclusief: Reis Baltische Staten volgens programma, gezamenlijke maaltijden, gezamenlijke consumpties, vervoer tijdens de reis, excursies volgens programma, Nederlandse gids, luxe fotoboek, begeleiding tijdens de reis.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35,-.
 
Reisdocument: Paspoort.
 
Opstapplaats: Schiphol.
Wil je graag thuis opgehaald worden? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.
 
Toegankelijkheid: De reis is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 
Rolstoel: We kunnen geen rolstoel of rollator meenemen.
 
Zorg: Je bent volledig zelfstandig in je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen twee begeleiders mee.
 
Belangrijke informatie:
* Je kunt minimaal 45 minuten achter elkaar doorlopen als je deze reis wilt boeken.
* Je kunt goed in een groep zijn, er is geen één op één begeleiding.
* Je bent geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html