site stats

Contact | 085 - 1050591

Advent in Zweden

19 t/m 22 december 2024

 

Kerst-zweden-Kontiki
 
Sontbrug-Zweden---Denemarken

Advent in Zweden

"Beleef de betoverende Adventstijd in Kopenhagen in Denemarken en Malmö in Zweden!

In de gezellige straten van Kopenhagen en Malmö komt de magie van de Adventstijd tot leven. Overal schitteren fonkelende lichtjes, en de lucht is gevuld met de heerlijke geur van glühwein en warme chocolademelk.

Wandel langs de sfeervolle kraampjes op de kerstmarkten, waar ambachtslieden hun prachtige handgemaakte spulletjes aanbieden. Proef de traditionele lekkernijen, zoals peperkoek en gebakken appels, die de winterse lucht vullen met heerlijke aroma's.

De Adventstijd in Kopenhagen en Malmö is een perfecte mix van traditie, gezelligheid en magie. Laat je verwarmen door de feestelijke sfeer en creëer onvergetelijke herinneringen tijdens deze betoverende periode!"

Waar logeren we?

We logeren tijdens deze korte vakantie naar Zweden 2x op de boot van Travemünde naar Trelleborg en 1x op de boot van Trelleborg naar Rostock, dat is de boot van TT Line. In Malmö logeren we in een hotel in het centrum zodat we gezellig de stad in kunnen.

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Wat gaan we doen?

Dag 1 - Lübeck en op de boot.
Vanaf onze opstapplaats rijden we via Hamburg naar Hanzestad Lübeck waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling langs de oude gebouwen en mooie straatjes. Je hebt hier ruim de tijd om de stad te bekijken en we gaan heerlijk in deze mooie stad uit eten voordat we verder rijden naar Travemünde. Hier schepen we in voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord is van alles te doen, dus we gaan zeker op verkenning.

Dag 2 - Kerstsfeer in Zweden.
Na het ontbijt legt het schip al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. We rijden naar de heuvels van het plaatsje Kaseberga waar we een bezoek brengen aan de Ales Stenar. De raadselachtige stenen vormen een belangrijk monument in Zweden dat er staat ter herinnering aan de Vikingen. Vervolgens maken we met een gids een wandeling door het mooie Ystad. Het stadje, bekend geworden van de avonturen van inspecteur Wallander, heeft middeleeuwse, pastelkleurige halfhouten huizen, straten met kinderkopjes en zonovergoten pleinen. Na de wandeling gaan we lekker lunchen in Ystad. Daarna rijden we naar Malmö waar we een kijkje nemen bij de Turning Torso. Daarna checken we in bij ons hotel in het centrum , en hebben we alle tijd om lekker rond te slenteren op de markt en samen te eten.

Dag 3 - Kopenhagen.
Na het ontbijt rijden we over de beroemde Sontbrug, tussen Zweden en Denemarken, naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend gaan we naar de Kleine Zeemeermin. In de middag hebben we vrije tijd om Kopenhagen te verkennen. Als de kerstmarkt bij Dyrehavsbakken (het oudste pretpark van de wereld) weer plaatsvindt, zullen we hier een bezoek aan brengen. Aan het begin van de avond rijden we terug naar Trelleborg waar we inschepen voor de nachtboot naar Travemünde in Duitsland. Aan boord genieten we van een dinerbuffet (tussen 20.30 en 22.30 uur ‘s avonds). 

Dag 4 - Bremen en naar huis.
Al vroeg zien we het vaste land van Duitsland weer. We genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet (tussen 06.00 – 07.30 uur ‘s ochtends) aan boord. Als we van boord zijn rijden we naar Bremen. We hebben vrije tijd in het centrum van de stad dat rondom de centrale marktplaats ligt. Hier is de gezellige kerstmarkt en de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen zoals het imposante Rathaus, dat Unesco werelderfgoed is. Na vrije tijd in de stad brengt de chauffeur je weer terug naar de opstapplaats.

kerst-met-walnoten
 
Zweden-ales-stenar
Kopenhagen
 
Amalienborg-Kopenhagen

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Zeemermin-kopenhagen
 
 
turning-torso-malmo
 
Stadspoort-van-Lubeck

Prijzen

Reisprijs: € 1275,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 135,-
 
Beschikbaarheid: 6 plekken.
 
Minimale deelname: 6 reizigers.
 
Samenstelling groep:
 
Inclusief: Reis volgens programma, 2 overtocht met TT Line, 1 hotelovernachting in Malmö, maaltijden, gezamenlijke consumpties, vervoer per comfort class touringcar, begeleiding tijdens de hele reis.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35,-, fotoboek
 
Reisdocument: Geldig Paspoort of ID-kaart
 
Opstapplaatsen: Buitenpost, Leeuwarden, Drachten, Hoogkerk, Zuidbroek, Winschoten.
 
Toegankelijkheid: Deze reis is niet toegankelijk voor een rolstoel of rollator.
 
Rolstoel: We kunnen geen rolstoel of rollator meenemen.
 
Zorg: Je bent zelfstandig bij je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen 2 begeleiders mee.
 
Belangrijke informatie:
- De opstapplaatsen liggen uitsluitend in het noorden.
- Je moet zelf naar een opstapplaats komen, we kunnen je niet thuis ophalen.
- We maken van deze vakantie geen fotoboek.
 
Bijzonderheden:
- We zijn bij deze reis onderdeel van een grotere groep zonder verstandelijke beperking.
- De reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html