site stats

Contact | 085 - 1050591

Hoe meld je je aan voor een begeleide vakantie?

Via het boekingsformulier

Zodra de reisgids met reizen voor het nieuwe jaar uit is dan ontvang jij die in je brievenbus samen met het boekingsformulier en de boekingsinformatie. Dit boekingsformulier moet volledig ingevuld worden en ondertekend door jou en iemand die samen met jou de beslissing neemt over de begeleide vakantie. Dat kan familie, een begeleider of bijvoorbeeld een bewindvoerder zijn. Op het boekingsformulier vragen we heel veel over jou omdat we je graag alvast wat beter willen leren kennen. We kunnen dan de vakantie zo goed mogelijk naar jouw zin maken. Zaken die je niet aangekruist of ingevuld hebt worden ook niet meegewogen om te beoordelen of de reis geschikt is voor jou, het is dus heel belangrijk dat je alles invult zodat we allebei niet voor verrassingen komen te staan.

Wij boeken de reizen in op basis van de volgorde van binnenkomst van de boekingsformulieren. Sommige reizen raken heel snel vol, daarom kan het handig zijn om een 2e en 3e keus erbij in te vullen. Zo heb je altijd een vakantie die jij leuk vindt. Wil je heel graag één bepaalde reis maken dan kun je vooraf even bellen of de reis nog vrij is, wij kunnen dan een plekje voor je vrijhouden tot je formulier binnen is. Je hebt dan dus al wel definitief geboekt en je hebt daarmee ook een betalingsverplichting, wij geven je vakantieplekje niet meer aan iemand anders.

Als je boekingsformulier verwerkt is dan ontvang je van ons een boekingsbevestiging en een  factuur. De aanbetaling van 25% van de reissom plus de kosten voor de reisverzekeringen, de GGTO, het Calamiteitenfonds en de reserveringskosten moet je binnen twee weken betalen. De restantbetaling moet uiterlijk zes weken voor vertrek betaald zijn. Als de hele reissom betaald is dan ontvang je ongeveer vier weken voor vertrek je reispapieren met alle tijden en eventuele opstapplaatsen.

Niet voldoende deelname

Soms kan het voorkomen dat we niet voldoende reizigers hebben om een reis door te laten gaan, dit hoor je uiterlijk 4 weken voor vertrek. Je hebt dan de mogelijkheid om je geld terug te krijgen, maar liever gaan we samen met jou kijken of er misschien een andere reis is die je ook leuk vindt zodat je toch op vakantie kunt.

Een eenpersoonskamer

Soms vinden mensen het fijn om een kamer alleen te hebben, dat kan zijn omdat ze heel slecht slapen, omdat samen slapen teveel prikkels geeft of om een andere reden. Het is heel belangrijk dat je dit van te voren overlegt, het is namelijk niet op alle reizen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken. Als het wel mogelijk is dan wordt er vaak een toeslag gevraagd voor een eenpersoonskamer, dit staat dan altijd bij de reisomschrijving vermeld.

Een begeleide vakantie boeken via de website

Op onze website is bij elke reis ook de mogelijkheid gemaakt om de reis die je aan het bekijken bent te boeken, als je hier gebruik van maakt dan geldt dit als een officiële boeking met een betalingsverplichting. Als je de boeking hebt gemaakt via de website dan ontvang je direct na de boeking een bevestigingsmail van de boeking met als bijlage het boekingsformulier, dit moet je nog in vullen en opsturen. In het boekingsformulier op de website vragen wij heel beperkte informatie, de verdere aanvullende (medische) informatie moet via het boekingsformulier.